Vanha kunnon Tiktak

Vanha kunnon Tiktak

Kaikki ovat varmasti kuulleet Tiktakista, elleivät itse olisi kuunnelleet tätä aikoinaan. Tämä 2000-luvun alun ja 90-luvun lopun kuuluisa suomalainen tyttöbändi on varmaasti jäänyt kaikien mieleen ainakin mutuaman heidän hitni osalta. Onkin aika hieman nostalgisoida muistellen tätä kuusihenkistä tyttöjoukkoa. Tiktak perustettiin vuonna 1999 ja se lopetti fanien  harmiksi sitten vuonna 2007 joulukuuss atämä legendaarinen tyttöbändi soitti viimeisen keikkansa.

Suosittu tyttöbändi

Ketä bändiin kuului?

Bändin perusti vuonna 1999 Peter “Petteri” Kokljuschkin, ja tytöt olivat silloin hyvin nuoria, jopa puolet heistä vasta 13-vuotiaita. Tällöin he sopivat nuorella ikää jo levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Varmasti jokainen on edes kerran kuullut TikTakin yhden ensimmäisistä kappaleista Lopeta. Yyhtyeestä tulikin heidän albumillaan Frendit Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye, vuonna 1999. Bändi koostui kuudesta lahjakkaasta artistitytöstä, nimeltä Petra, Noora, Nea, Mimmu, Emppu ja Tuuli. Solistilaulajana bändissä toimi Petra.

Tiktakin tuotanto

Tiktak on julkaissut yhteensä kaiken kaikkiaan jopa kahdeksan albumia. Ensin tuli tämä platinaa myynyt Frendit -albumi. Myöhemmin siitä tehtiin myös erikoisversio, Frendit/Friends. Tältä albumilta löytyy toinen cd-levy, jossa kappaleet ovat myös englanniksi. Tälle oli tarvetta, sillä bändi lähti Euroopan- ja amerikankiertueelle. Kiertueella he kulkivat nimellä Tik n Tak.

Tämän menestysalbumin jälkeen seruaavan julkaisu oli vuoden 2001 albumi Jotain muuta. Sitä myytiin jopa yli 100 000 kappaletta, ja albumi myikin triplaplatinaa. Albumin avaussinge Häiritsen sinua pysyi kauan sinkkulistan kärjessä. Silti ehkäpä huomattavasti tunnetumpi on albumin kolmas kappale: Kyyneleet. Tämä on varmasti jossain vaiheessa kantautun lähestulkoon kaikkien suomalaisten korviin. Tästä albumista tehtiin myös lisäksi toinen versio, jonka nimi on Jotain muuta ja jotain uutta, vuonna 2002.

Tiktakin albumi Jotain muuta

Kolme viikkoa putkeen suomen virallisella albumilistalla psynyt, TikTakin kolmas julkaisu oli heidän albuminsa nimeltä Ympyrää. Tämä albumi on sävyltään ehkä hieman herkempi ja melankolisempi kuin edellinen albumi jotain muuta, jossa on enemmän rokkihenkisyyttä. Molemmilta albumeilta löytyy kuitenkin monenlaisia kipaleita, ja tunnelma vaihtelee myöskin albumin sisällä.

Marraskuussa 2004 julkaistiin minialbumi, nimellä Hei me soitetaan…oikeesti! Tältä löytyy lähinnä liveversioita sekä Rannaton -kappale.

TikTakin neljäntenä, ja myöskin viimeisenä studioalbumina julkaistiin albumi nimeltä Myrskyn edellä. Tältä albumilta löytyy muun muassa kappale Sankaritar, joka kuultiin kotimaisessa elokuvassa FC Venus.

Vielä vuonna 2007 julkaistiin masiivinen kokoelma-albumi, jolta löytyy kaikki TikTakin parhaimmat hitit. Tämä albumi kantaa nimeä Sinkut 99-07. Jos siis tämän legendaarisen, 2000-luvun alun bändin hitit ovat sinulle vielä vieraita, voit aloitta akuuntelun tästä mahtavasta kokoelmalevystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *