Lisää Suomen karismaattisimmasta viihdetaitelijasta

Lisää Suomen karismaattisimmasta viihdetaitelijasta

Jari Sillanpää on ruotsinsuomalainen laualaja, joka nousi julkisuuteen tangokuninkaaksi tullessaan Tangomarkkinoilta vuonna 1995 ja onkin Suomen menestynein tangokuningas. Vuonna 1956 syntynyt Sillanpää on myös Suomen parhaiten myynyt sooloartisti ja hänet tunnetaan myös nimellä Siltsu. Jari on napannut itselleen monia eri palkintoja, ja hän on myynyt jopa yli 820 000 levyä. Jari Sillanpään tyylilajeja ovat lähinnä tango sekä iskelmä.

siltsu2

Sillanpää syntyi Ruotsin Ludvikassa 16. elokuuta 1965 ja hän laulaa suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Hän on toiminut nuorempana mallin töissä Barcelonassa, sekä on tehnyt myös ruotsinlaivoilla baarimikon hommia. Vuonna 1995 Tangokuningastittelin saatuaan Jari alkoi menestyä laulajanurallaan enemmän ja enemmän.

Jari Sillanpää on tavoittanut melkeinpä kaiken mitä jokainen artisti voi vain toivoa. Hänen esikoislevynsä Jari Sillanpää on edelleen Suomen myydyin äänite ja sitä on myyty tähän mennessä yli 272 940 kappaletta. Tältä levyltä löytyy suositut ja varmasti monelle tutut kappaleet kuten Satulinna, Kaduilla tuulee, Oot täydellinen sekä Pariisi-Helsinki. Siltsusta on julkaistu lukuisia lehtijuttuja, mutta myös video, konsertti DVD sekä kolme eri kirjaa löytyvät hänen listaltaan. Tämä menestynyt laulaja on voittanut itselleen myös huimia palkintoja ja hän on napannuit itselleen esimerkiksi kolme eri Emma patsasta. Hänet on myös palkittu Tango Finlandialla sekä Iskelmä-Finlandialla.

Musiikin lisäksi Jarilla on synnynnäisiä näyttelijän ja koomikon lahjoja, joita hän on käyttänyt erityisesti konserteissaan. Hänet on nähty myös teatterin lavalla ja vuonna 1997 hän esittikin pääosaa Seinäjoen Kaupunginteatterin Andrew Lloyd Webber – musikaalissa Aspects of Love. Hän on myös haaveillut elokuvan tekemisestä, mutta tähän hän ei ole saanut vielä mahdollisuutta. Jari on myös perehtynyt latinomusiikkiin ja hän onkin julkaissut tätä musiikkilajia suuntavan Al Ritmo latino – livealbumin.

Jari Sillanpää tunnetaan tajunnanräjäyttävästä karismastaan, ja tämän vuoksi hän onkin yksi Suomen rakastetuimmista viihdetaitelijoista. Jari valloittaa kuuntelijansa upealla äänellään ja kauniilla tulkinnoilla.  Tämä veikeä ja hurmaava artisti tietää täysin kuka hän on, mitä hän haluaa ja näin myös nauttii saamastansa huomiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *