Arttu Wiskari

Arttu Wiskari

Monet ovat varmasti kuulleet suomalaisesta laulajasta nimeltä Arttu Wiskari. Suosituimpia kappaleita ovat muun muassa Mökkitie, Tuntematon potilas, Kahvimaito sekä Kuningaslohi. Kokonimeltään Arttu-Pekka Aleksi Wiskari on vuonna 1984 syntynyt Espoon Laurinladessa asuva laulaja ja lauluntekijä. Musiikin tekemisen ohella Wiskari on myös näytellyt suomalaisissa indie-elokuvissa, kuten esimerkiksi elokuvissa Graffiti meissä (2006) ja Mitä meistä tuli (2009). Elokuvien lisäksi Wiskarin ääni on kuultu lastenelokuvassa Kung Fu Panda, sekä ensimmäisessä että toisessa osassa. Monet Arttu Wiskarin kappaleet saavat vaikutteita tosielämästä, ja kappaleet ovatkin hyvin tunteellisia ja mukaansatempaavia.

arttuwiskari

Musiikki verissä jo pienestä pitäen

Arttu Wiskari vietti koko lapsuutensa Espoon Haukilahdessa, ja hän onkin asunut Espoossa koko ikänsä. Nuorena hän on harrastanut paljon urheilua musiikin lisäksi. Wiskari kävi musiikkiluookkaa kolmannelta yhdeksänteen luokakan saakka, ja hän soitti viulua kahdeksasluokkalaiseksi asti. Myöhemmin kuvioihin tuli basso, ja laulamisen hän aloitti lukioikäisenä.

Ennen suosiota suomessa Wiskari julkaisi oman levynsä In the Heat of the Night, joka nousi yhdysvaltalaisen SoundClickin Blues Cover – listan kärkeen. Ensimmäisen suositun singlensä hän julkaisi vuonna 2010, ja tämän paljon suosiota herättäneen singlen nimi oli tunnettu ’’Mökkitie’’. Tämä single menestyi erittäin hyvin, ja monet suomalaiset saivat kuulla ensimmäisiä kertoja Arttu Wiskarista. Toisen singlensä Wiskari julkaisi vuonna 2011, joka oli myös jättimenestys melodian ja sanoituksensa ansiosta. Tuntematon potilas kertoi Wiskarin isosisästä, joka kuoli dementiaan. Myöhemmin hän julkaisi myös ensimmäisen albuminsa. Myöhemmin hän on myös julkaissut monia eri albumeita ja singleja.

Arttu Wiskari on myös osallistunut moniin eri gaaloihin, tapahtumiin sekä televisio-ohjelmiin. Syksyllä 2016 Wiskari esiintyi televisiosarjassa Tähdet, tähdet.

Lahjakas lauluntekijä sekä sanoittaja

Arttu Wiskari on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista, ja hän on saanut suosiota koskettavilla sävellyksillä ja sanoituksillaan. Kappaleet ovat mukaansatempaavia ja sanoituksista löytyy tavallisesti mielenkiintoinen tarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *