Upea Jenni Vartiainen

Upea Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen on Suomen tunnetuimpia ja suositumpia naisartisteja. Vartiainen tuli kuuluisuuteen Popstars- televisio-ohjelmasta vuonna 2002, jossa hän oli yksi kolmesta Gimmel-yhtyeen jäsenistä. Vartiainen on osallistunut myös vuonna 2014 esitettyyn Vain elämää- televisiosarjaan.

vartiainen

Kuka Jenni Vartiainen?

Jenni Vartiainen on syntynyt Kuopiossa 20. maaliskuuta vuonna 1983. Vartiainen on ollut musikaalinen jo lapsena, sillä hän on aloittanut pianon- sekä poikkihuilun soiton yhdeksänvuotiaana. Yläasteella ollessaan hän on ollut musiikkiluokalla sekä opiskellut Kuopion musiikkilukiossa. Vartiainen on valmistunut vuonna 2012 pop/jazz-musiikkipedagogiksi Metropolia-ammattikorkeakoulusta. Vartiainen on harrastanut myös taitoluistelua SM-tasolla 16-vuotiaaksi.

Sooloura

Jennin ensimmäinen sooloalbumi ”Ihmisten edessä” ilmeistyi vuonna 2007 ja levyltä julkaistu ensimmäinen single oli ”Tunnoton”. Toinen albumilta julkaistu single ”Ihmisten edessä” voitti samana vuonna Vuoden biisi- emman. Jenni on saavuttanut urallaan yhteensä yhdeksän Emma-palkintoa.

Jenni on julkaissut neljä sooloalbumia. Ensimmäinen sooloalbumi Ihmisten edessä myytiin platinan verran. Seuraava sooloalbumi Seili ilmestyi vuonna 2010, joka on Suomen yksi 20 myydyimpiä albumeita, sillä albumia on myyty multiplatinan verran, yli 147 000 kappaletta. Vuonna 2013 julkaistiin albumi Terra, joka Vartiaisen sanojen mukaan muodostaa edellisten levyjen kanssa trilogian. Terrasta julkaistiin vuonna 2014 platinapainos, jossa oli kolme uutta singleä lisää sekä kolme kitaralla soitettua.

Yksityiselämä

Vartiainen on ollut avoliitossa musiikkituottajan Jukka Immosen kanssa, mutta avoliitto päättyi syyskuussa 2014. Vartiainen on tehnyt tiivistä yhteistyötä ex-avopuolisonsa kanssa, sillä Immonen on tuottanut kaikki laulajattaren levyt. Avoliiton jälkeen Vartiainen on seurustellut laulaja-lauluntekijä Elias Kaskisen kanssa, joka soittaa yhtyessään Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit.

Jenni Vartiainen on tunnettu lavakarismastaan, hunajaisesta äänestään sekä kauniista tyylistään. Jenni Vartiainen osallistui vuonna 2011 Suomen itsenäisyyspäivänä järjestettäviin Linnan juhliin, jolloin hänet äänistettiin Linnan juhlien kuningattareksi. Yleensä tummahiuksisena kaunottarena esiintynyt laulajatar kohahdutti värjäämällä hiuksensa vaaleiksi syksyllä 2016. Myös suhde nuorempaan muusikkoon Elias Kaskiseen on herättänyt suurta kiinnostusta medioissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *