Sia – nykymusiikin supernainen

Sia – nykymusiikin supernainen

Muutaman viimeisen vuoden aikana, hittilistojen ykköspaikoilla on keikkunut yksi nimi, ja se on Sia. Australialainen naislaulaja on saavuttanut suuren suosion vasta viime vuosina, vaikka on ollut musiikkibisneksessä jo parinkymmenen vuoden ajan. Nyt hän takoo hittejä toinen toisensa perään. Tänään tutustumme siihen, kuka oikein on Sia, ja mistä hänen mahtava musiikkinsa on peräisin.

Kuka on Sia?

Taiteilijanimeltään Sia, koko nimeltään Sia Kate Isobelle Furler, on 40-vuotias Australian Adelaidesta kotoisin oleva laulaja. Hän on tunnettu muun muassa siitä, että peittää usein kasvonsa ollessaan julkisuudessa. Hän ei tahdo näyttää kasvojaan kameralle tai käydä ulkona, jotta ihmiset eivät tunnista häntä. Tämän vuoksi Sia pitää usein esiintyessään isoja peruukkeja, kasvomaaleja, ja onpahan hänet nähty paperipussi päässäkin. Vuonna 2010 laulaja joutui ahdistuksen partaalle kamppaillessaan huume-, ja alkoholiongelmien kanssa, ja yritti itsemurhaa.

Laulajan ura

Artisti aloitti uransa jo vuosikymmeniä sitten, hän kuului yhtyeeseen Crisp, joka julkaisi 90-luvun puolessa välissä, kaksi albumia. Vuonna 1997 Sia julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa, joka kantoi nimeä OnlySee. Hän muutti Iso-Britanniaan samana vuonna. Siellä asuessaan hän sai levytyssopimuksen, ja julkaisi albumin Healing is Difficult, joka kertoi siitä, kun laulajan poikaystävä kuoli hiljattain. Sen jälkeen Sia on julkaissut 5 albumia lisää, tehnyt musiikkia muille artisteille, mukaan lukien Katy Perrylle, Rihannalle, ja Maroon 5:lle. Lisäksi laulaja on ollut plajon mukana muiden artistien kappaleilla. Esimerkkinä David Guettan kappale Titanium, josta tuli nopeasti julkaisun jälkeen, oikea superhitti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *