Nikke Ankara

Nikke Ankara

Kuka on Nikke Ankara ja mistä hän on tunnettu?

Nikke Ankara on suomalainen räppäri, joka on syntynyt vuonna 1991. Oikealta nimeltään Nikke Ankara on Niiles Ilmari Hiirola. Nikke Ankara on tullut tunnetuksi toukokuussa 2014, jolloin hän julkaisi esikoissinglensä ”Perjantai 13.” Kyseinen single sijoittui parhaimmillaan yhdeksänneksi ja loppujen lopuksi, se sai myös Suomessa hyvin arvostetun kultalevyn. Kultalevyn single sai, koska se ylitti kahden miljoonan striimausrajan.

nikke ankara 1

Katoaminen

Nikke Ankarasta uutisoitiin paljon joulukuussa 2014, sillä hän lähti karkumatkoilleen pitkän päihtymysputken jälkeen. Ankara kertoo Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, kuinka hän oli niihin aikoihin käyttänyt niin alkoholia kuin huumausaineitakin. Näiden harhojen johdosta oli hän lähtenyt karkumatkalle Lahdesta hänen omasta kodistaan, sukkasillaan ja ilman takkia. Hän kertoo myös Iltalehdelle, että tällöin kaikki ihmiset tuntuivat uhkaavilta.

Nikke Ankara kertoo viettäneen seuraavat päivät metsässä, jonka jälkeen vieraissa rappukäytävissä ja lopulta sitten turvakodissa. Välillä tuntematon mies antoi hänelle auto kyydin sairaalaan. Sairaalassa hänen jaloissaan todettiin toisen asteen paleltumat. Ankara kertoo myös vierailleensa kotonaan, jossa hänen isänsä ja veljensä pitivät vahtia, mutta juuri hänen vierailunsa aikana siellä ei ollut ketään, joten hän onnistui nappaamaan mukaansa muutaman kolikon sekä takkinsa ja livahtamaan takaisin ulkosalle.

Hänen vainoharhojaan pahensi myös tuntemattoman miehen näyttämä lehtiartikkeli, joka käsitteli hänen katoamistaan. Näitä artikkeleita löytyi kaikkialta lehdistä joulun aikaan vuonna 2014. Nikke Ankara kertoo, että vaikka ei ollut tällä planeetalla, tajusi hän kuitenkin, että ei voi jatkaa pakoretkiään ikuisesti, joten hän meni itse poliisilaitokselle. Poliisilaitokselta Ankara siirrettiin psykiatriselle, jossa hänen olonsa helpotti muutaman päivän levähtelyn jälkeen. Diagnoosin saaminen sairaalalta kuitenkin kesti pidempää kuin muutaman päivän. Nikke Ankara sai psykoosi diagnoosin noin kahden kuukauden kuluttua sairaalakäynnistä.

Kuten myös Niken katoamisesta niin myös löytymisestä uutisoitiin paljon mediassa, muun muassa Nelonen on kertonut, että Niklas Hiirola on löytynyt ja on nyt saamassa hänen tarvitsemaansa hoitoa. Samassa uutisessa kerrottiin Nikke Ankaran jäävän myös määrittelemättömälle keikkatauolle.

Nykyään Nikke Ankaralle kuuluu jo paljon parempaa, hän on muun muassa mukana vuoden 2017 huippu suosion saavuttaneessa Vain Elämää ohjelmassa, jota voi seurata Neloselta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *