Laura Voutilainen

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen on ehdottomasti yksi Suomen parhaita ja lahjakkaimpia laulajia ja viihdetaiteilijoita. Aivan viime vuosina hän on tuonut yhä suuremmassa määrin julki monipuolista osaamistaan ja taiturimaista äänenkäyttöään. Hän onkin vuosikymmenen jälkeen jälleen lunastanut paikkansa Suomen tähtitaivaalla.

lauravoutilai

Ura

Laura Voutilaisen ura alkoi jo vuonna 1993, kun hänen ehkä yhä tänäkin päivänä suurin ja tunnetuin hittinsa, ”Kerran” julkaistiin. Esikoisalbumi keikkuikin Suomen virallisella albumilistalla 34 viikkoa. Parhaimmillaan se saavutti kuudennen sijan listalla. Albumi oli vuoden 1994 myydyin suomalainen äänite ja tähän päivään mennessä sitä on myyty yli 117 000 kappaletta. Voutilainen palkittiin Emma-palkinnolla vuoden naissolistina 1994.

Seuraavina vuosina Voutilainen julkaisi kolme uutta studioalbumia, joista kaksi myi platinaa, ja yksi ei kohonnut lainkaan albumilistalle.

2000-luvulla Laura vaihtoi tyyliään iskemästä enemmän pop-musiikin suuntaan. Uudelta albumilta nousi radiohiteiksi parikin kappaletta, mutta itse levy nousi korkeimmillaan kuitenkin vain sijalle 14. Voutilainen edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2002 kappaleella ”Addicted to You”, mutta ennakkosuosikin asemasta huolimatta jäi sijalle 20. Euroviisujen jälkeen julkaistut kaksi albumia eivät saavuttaneet suurta suosiota.

Vuonna 2007 julkaistu ”Kosketa mua” sai kultalevyn, mikä oli ensimmäinen kerta Voutilaiselle lähes kymmeneen vuoteen. Vuonna 2008 laulaja palkittiin Iskelman Vuosi  -gaalassa vuoden 2008 naisartistiksi. Sama toistui vuoden 2010 gaalassa. Syksyllä 2010 Voutilainen kilpaili Maikkarin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ja sijoittui kisassa hienosti toiseksi. Kisa todisti, ettei Voutilaisen heittäytymiskyky todellakaan jää vain laulamiseen, vaan hän laittaa kaikkensa likoon myös muilla itseilmaisun osa-alueilla.

Tätä nykyä Laura Voutilainen tekee paljon sävellyksiä ja sanoituksia itselleen. Aiemmin levyt ovat sisältäneet muiden tekemiä kappaleita. Vuonna 2012 Voutilainen nähtiin Idols-kilpailussa tuomarina, ja tuolloin hän sai toistamiseen kutsun Linnan juhliin. Vuonna 2015 Voutilainen ihastutti katsojia jälleen Maikkarin ohjelmassa, tällä kertaa vuorossa oli Tähdet Tähdet. Hän pääsi aina finaaliin asti, jossa toisena osapuolena oli Waltteri Torikka. Koko ohjelman ajan Voutilainen keräsi suitsutusta niin tuomareilta kuin yleisöltä, sillä vasta nyt suurelle yleisölle selvisi laulajan vertaansa vailla olevat taidot ja uskomaton heittäytymiskyky. Kisassa Voutilainen jäi toiseksi.

Tällä hetkellä Voutilaisen voi nähdä Nelosen Vain Elämää -ohjelmassa, jossa viimeisin veto Sunrise Avenuen Samu Haberin kanssa oli kerrassaan huikea ja sai aikaan kylmiä väreitä kotikatsomoissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *